Smartlog v3 » -Faustos- » Døden på visit
Opret egen blog | Næste blog »

-Faustos-

Kærlighedens ansigter

Døden på visit

30. Mar 2009 21:08, Fausto Del Toro

Jeg kiggede op. Mågen gled over tagryggen i et glidende svæv. Lyset stod lysere end længe. De mørke tider gik på hæld. Og så alligevel.

Midt i almindelighedernes almindelighed: En varm kop kaffe lige der på bordet. Endnu en dum quiz i radioen. En flue på lampeskærmen. Midt i det, blev jeg slået af forfærdelse. Vi skal alle dø. Jeg skal dø. Hver eneste skal.
Visheden kom sammen med mågens flugt. Og så kom jeg i tanke om turen hjem fra København.

Toget skrumlede hen over skinnerne. Ikke gled. Eller kørte, men skrumlede fra side til side. Med 150 km. i timen, som over stok og sten. Prøvede at finde ro, men søgte indad. Eller bagud. Tilbage. Igen! Hvorfor er jeg endt, som jeg er? Hvad er jeg blevet? Blevet til? Vi tolker det altid positivt. Summen af vores gerninger og valg og laden stå til. Som om vi kunne have forestillet os andet, end det vi rent faktisk gjorde. Havde mødt andre, blevet gift med andre, fået andre børn eller andet arbejde eller blevet kørt over, før det hele var begyndt.

Udenfor var det sort. Sorte ruder. Et lys hastede forbi. En gård? Et hus? Eller en bil på afveje? Den endte der på en blind vej lysende på markvejen, der blev til ingenting, fordi føreren valgte forkert kilometre før.

Over Storebælt følte jeg mig betragtet. Var det en måge, der stod stille i vinden? Kørte over Storebælt. Svævede over sundet, mens døden lurede derude i det sorte ind på mig, som jeg selv så mig derude i den sorte rude sammen med dem, der sad sammen om bordet og læste eller sov eller gloede ud i det mørke, som jeg gjorde.

Døden var på visit. Jeg kunne mærke det. Blev stillet til ansvar for mit liv. Hvad fanden var meningen. Jeg gad ikke. Lad mig være. Jeg har gjort det så godt, som jeg kunne. Der var andre end mig der. I toget. Men jeg blev ved med at glo ud på mig selv, der gloede ind. Der må have været dødsens koldt derude. Kun for svævende måger.

 

 

fausto.del.toro@gmail.com Ophavsret på indlæg.

Fausto Del Toro
Fausto Del Toro

Tiden går

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Hvem besøger her?