Smartlog v3 » -Faustos- » Den finske kærlighed I
Opret egen blog | Næste blog »

-Faustos-

Kærlighedens ansigter

Den finske kærlighed I

22. Jan 2009 08:53, Fausto Del Toro

Her kommer første del af den lovede sande historie, om den uudlevede kærlighed, som alligevel blev til at leve med:

Hun ejede mine øjne, fra jeg så hende. Hun var smuk. Ikke på den klassiske måde, men på hendes måde. Birketræerne lavede kontrast til hendes mørke hår. Nætterne var lange og lyse. Jeg var ung, vi var i Finland og rammen var en uge, og den kunne blive fatal, for jeg var forelsket, og der var aldrig en chance for, at den blev udlevet. Kærligheden. Det vidste jeg heldigvis ikke, der i mit unge liv. Så kun på hendes læber, tænkte, hvordan de var at kysse.

Hun talte svensk. Hun var høj. Hun gik ved siden af mig. Havde jeg virkelig spurgt, om hun ville gå en tur, med mig. Os to? Hun havde vist en veninde med som en slags anstandsdame. Husker det ikke tydeligt. Husker kun hendes nærvær. Hendes hånd så tæt på min. Ønskede at strejfe den. Vi snakkede. Talte jeg dansk eller engelsk? Mine øjne så på hendes ører og hår. Ville ikke vige. Så hvad snakkede vi om? Musik eller Danmark, måske. Jeg tog hendes hånd, og hun smilte, der mellem birketræerne. Og vi gik og gik, ville aldrig vende tilbage. Stakkels anstandsdame.

En af de næste dage. Danskerne inviteret på tur. To volvo’er med paneler af forlygter gennem den lyse finske aftenskov. Var der mon elge? Feer ganske givet. Stoppede ved en sø, balancerede på en lang bro ud midt i søen. Et lille hus på pæle. En sauna. Dampende sten og snertende birkeris. Kroppe, der virkede anmassende i deres svedighed og voluminøsitet.  Senere søens isnende vand mod hudens kogende overflade. Kolde afvaskninger for renselse og bod? Eller bare finsk sisu?

Fortsættes

Kommentarer

  1. Fausto
    24. Jan 2009 12:35
    1

    Arbejder på det, men det hjælper at blive holdt blidt i nakken!

fausto.del.toro@gmail.com Ophavsret på indlæg.

Fausto Del Toro
Fausto Del Toro

Tiden går

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Hvem besøger her?

Relaterede