Smartlog v3 » -Faustos- » Når kærligheden holder op
Opret egen blog | Næste blog »

-Faustos-

Kærlighedens ansigter

Når kærligheden holder op

7. May 2009 14:09, Fausto Del Toro

Våde cirkler breder sig på den brune bare jord under æbletræet. Regnen siler langsomt sommeragtigt, men samles op på bladene og falder i bomber mod jorden. Lidt støv hvirvles op ved nedslagene. Jeg sidder på bænken lidt i ly og ser på jorden, der langsomt ændrer farve og substans. Hvornår holder det op? Regnen eller den brune jord med at ændres. Og kærligheden. Hvornår holder den op? Eller hvornår opdager vi, at den er holdt op? Tænker tilbage på scener, enkeltbilleder af en opløsning. Fra en momentvis let irritation til et konkret ønske om at blive fri. Fritaget fra samværet.
Fritaget fra den destruktive relation, hvor vi bliver monstre og ikke vil kendes ved os selv. Græmmes over grimheden i spejlet. Vrangbilleder, hvor kærlighed bliver til ligegyldighed.
En vandbombe rammer min skospids, en myre prøver at redde stumperne, et blad vipper over, den bare jord er blevet våd og tung, uden jeg opdagede, at der var en overgang. Er det sådan det er?

 

Pludseligt opdagede jeg det. Da hun sad der efter en lang dag. Da mascaraen var løbet, og det ene øje skelede let af træthed. Urimeligt og umenneskeligt. Men det var lige der, jeg opdagede det. Kærligheden var væk. Der var gået år inden, hvor jeg kunne eller burde have opdaget det, og der gik år efter, hvor erkendelsen skulle have fordret handling, men manglende mod og tilstrækkelig tilskyndelse blev til mange billeder af ligegyldighed og kedsomhed. Når jeg som nu ser billeder bagefter, ser jeg det tydeligt. Også udviklingen over år. Måske ser vi på kærlighedens billeder med lukkede øjne, når vi er i det, og altid opdager for sent, at forestillingen er slut.

 

 

 

fausto.del.toro@gmail.com Ophavsret på indlæg.

Fausto Del Toro
Fausto Del Toro

Tiden går

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Hvem besøger her?